Despre noi

Fotografia mea
Tirgu Mures, Mures, Romania
patru "nebuni" indragostiti si iubitori de natura

luni, 19 aprilie 2010

Lunca Ilvei

Despre satul Lunca Ilvei nu sunt multe povestioare de spus. Peisajul superb spune totul.



Satul e localizat in vecinatatea muntilor Bargau, la cativa km de pasul Tihuta (aprox. 9 km).


Este un sat curat si simplu in care oameni sunt foarte primitori. E un loc unde poti sa iti gasesti linistea departe de tumultul orasului. Peisajul este deosebit. Noi am avut parte de vreme ploioasa (a nins doar in ziua in care am plecat) asa ca nu am putut profita de prea multe drumetii. Peisajul pe care l-am surprins era invaluit in ceata...


Am fost cazati pentru 2 nopti la Pensiunea Rustica Lunca Ilvei cu masa inclusa la un pret foarte bun. Mancarea a fost foarte buna si multaaaa, iar gazda foarte simpatica.

...cu loc de joaca pentru copii (la noi nu a fost cazul...inca):


...pe aici se urca spre camere

...holul...rustic :P

...si una din camere, cea in care am fost noi cazati cu doua televizoare pe post de bibelou :D


Baia nu are rost sa o aratam - lasa mult de dorit (mie sincer nu prea mi-a venit sa fac niciun dus acolo). :D

...locul de luat masa...cu adevarat rustic



Din vorba in vorba am aflat ca aceste obiecte "rustice" care oglindesc vechea traditie a poporului roman sunt foarte greu de gasit in prezent si costa foarte mult. De exemplu acest brau lucrat manual ni s-a spus ca a costat 50 de euro. Se pare ca noi nu mai pretuim acum aceste lucruri (se poate ca multi le-am aruncat la gunoi la un moment dat - farfurii pictate, vase, brauri si alte obiecte vestimentare) care totusi sunt considerate "raritati" si se valorifica in euro.

...si cateva imagini din bar


..si locul unde se putea face gratarul (doar din pasiune pentru ca oricum carnea era de acolo si o puteau praji ei):

Desi vremea a fost nefavorabila am fost plimbati cu sania trasa de cai, apoi extra bonus calare (pe doritori bineinteles) pe un calut superb.


Am mai vizitat, impreuna cu gazda noastra pepiniera silvica, un loc foarte frumos amenajat:

Am inteles ca acesti brazi ocrotesc de soare niste braduti mai mici care sunt plantati intre ei si acum nu se vad de zapada :D

S-a facut si o pastravarie mare care deocamdata nu are pesti...

Foarte impresionant a fost sitemul de incalzire al serei si anume era o incapere cu un cuptor mare care functiona pe baza de rumegus (asta presupunand ca cineva sa fie mai mereu acolo sa arunce rumegus in foc).

Daca nu ar fi plouat am fi luat trenul spre Vatra Dornei (cam o ora de mers cu acceleratul), sau am fi facut o plimbare cu caruta sau cu sania pana la castelul(hotelul) lui Dracula prin padure.

Lunca Ilvei este o zona care desi nu are multe de povestit merita vazuta datorita peisajului superb si a linistii pe care o confera zona iar pentru cei nepretentiosi recomandam cazarea la Pensiunea Rustica cu 3 mese incluse pe zi :D.