Despre noi

Fotografia mea
Tirgu Mures, Mures, Romania
patru "nebuni" indragostiti si iubitori de natura

joi, 14 aprilie 2011

Sadu...pe langa Sibiu


Comuna Sadu este situata pe valea raului Sadu si inconjurata de Muntii Lotrului si Cindrel. Se afla la aprox 16 km de Sibiu, iar drumul judetean spre Sadu e destul de bun.

De la drumul judetean, pana ajungi la Sadu mai treci prin Cisnadie si Cisnadioara, sate incarcate de istorie cu cladiri vechi si superbe...


Din pacate nu am putut urca la Biserica, desi ne-a tentat foarte mult, din cauza drumului prin padure care era acoperit cu zapada-gheata iar noi nu eram echipati.

In schimb am facut niste poze prin zona (bineinteles ca nici la muzeu nu am putut intra deoarece nu era nimeni prin zona) :D

Comuna Sadu se poate mandri cu prima hidrocentrala de pe teritoriul tarii noastre (1896) care inca mai functioneaza si are chiar si un muzeu micut care se poate vizita gratuit doar cu insotitor :D.


In drum spre hidrocentrala nu ne-am putut abtine sa nu pozam cateva chestii speciale :P

-Biserica din Sadu (care poate ar avea nevoie de niste lucrari de restaurare)

Si...cel mai important...sa nu uit...cateii care sunt in lumea lor, liberi, unii mai mari altii mai mici dar toti prietenosi (din fericire pentru mine :P)

In final, vreau sa mentionez faptul ca in zona sunt numeroase locuri de cazare. Noi am stat intr-o pensiune noua nouta, Vila Gabriela:

Ne declaram multumiti si de pret si de servicii si o recomandam cu incredere, este ideala pentru grupuri ( are 4 camere cu baie proprie).

Zona Sadu este un loc minunat, incarcat de istorie si de multa liniste. Are avantajul de a fi si aproape de Sibiu... noi am vizitat si Muzeul Satului cu aceasta ocazie. :D