Despre noi

Fotografia mea
Tirgu Mures, Mures, Romania
patru "nebuni" indragostiti si iubitori de natura

vineri, 18 februarie 2011

Gradina Zoologica Tg. Mures

Grădina Zoologică din Tg. Mureş, se află în pădurea de pe platoul Corneşti şi cuprinde în prezent 500 de animale aparţinând la 120 de specii atât de faună locală cât şi exotică pe o suprafaţă de 20 de hectare. Este una din cele mai mari grădini Zoologice din ţară în care animalele au spaţiu de mişcare şi sunt hrănite corespunzător.
Grădina Zoologică din Tg. Mureş este a doua din ţară ca întindere şi varietate a speciilor şi este amplasată în întregime în mijlocul unei rezervaţii naturale. Este singura Grădina Zoologică din România inclusă în circuitul european.

Dacă ai chef de o după-masă relaxantă, chiar în oraş, Grădina Zoologică este locul ideal pentru o plimbare. Orarul de primavară-vară este între orele 10:00 - 18:00. Preţurile de intrare sunt mici în comparaţie cu ceea ce oferă grădina:

- 2 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari
- 5 lei pentru adulţi.

Grădina Zoologica este împărţită în 5 sectoare astfel:

1. Sectorul primatelor


- aici e şi King Julien din Pinguinii din Madagascar, puţin cam somnoros şi fără Lychees:

2. Sectorul ierbivorelor unde o găsim şi pe BambiDe curând a fost adus din Italia un elefant, de fapt este o ea - Tania:


3. Sectorul carnivorelor
 

 Vulpe polară care a fost adusă în vara 2012:


...şi vulpea autohtonă

4. Sectorul leilor

5. Sectorul tropical


Gradina zoologica are şi un lac natural care din păcate de câţiva ani nu a mai fost curăţat şi amenajat, dar se pare că acum se lucreză pentru curăţarea lui. În prezent locatarii lacului sunt o lebădă neagră, berze (erau în vară cel puţin) şi raţe.


Mai avem şi rozătoare
- castorul - bursuculÎn final, poţi să faci un popas la locul de joacă amenajat special lânga Grădina Zoologică:

- să asculţi o poveste în una din cele 3 căsuţe ale poveştilor


- să faci o plimbare cu trenuleţul Thomas

- mai sunt câteva atracţii contra sumei de 5 lei/tura:


- în cazul în care nu ai copii poţi să faci o plimbare cu rolele, cu bicicleta sau doar să alergi pe pistele special amenajate în acest scop


În plus, aici este singurul loc din oraş (din câte ştiu eu) special amenajat pentru grătar în aer liber. E dotat cu mese, loc de făcut grătarul şi câteva chiuvete de unde se poate lua apa.Şi pentru arderea caloriilor acumulate în urma grătarului, lângă se poate juca puţin tenis:

Iar dacă pur şi simplu nu ai chef de gătit poţi servi un mititel sau un grătar pregătit de alţii (contra cost bineînţeles):

În concluzie, Grădina Zoologica din Tg. Mureş are multe de oferit şi merită vizitată.Grădina Zoologică este în prezent în curs de extindere şi renovare.

3 comentarii:

  1. Superbe pozele! Serios :). Chiar aveti talent. Mult succes si, va multumesc inca o data pentru poze!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fain loc!Amenajat si bine gospodarit,felicitari celor ce se ocupa de aceasta gradina zoo!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Frumoase pozele. Am fost azi la Gradina si pe platou dar nu am avut aparat foto. Ma bucur sa revad animalutele si pasarile online.

    RăspundețiȘtergere