Despre noi

Fotografia mea
Tirgu Mures, Mures, Romania
patru "nebuni" indragostiti si iubitori de natura

sâmbătă, 30 iulie 2011

Cheile Turzii

Cheile Turzii sunt o rezervaţie naturală protejată, aflată în Jud. Cluj, la 6 de km de Turda.
Este una dintre cele mai bune zone de alpinism şi escaladă din ţară deoarece aici sunt aproximativ 250 de trasee. În fiecare an, aici se ţin diverse concursuri şi memoriale.

 

În ceea ce priveşte cazarea, posibilităţile sunt limitate...adică cazare la cort şi probabil (nu aş putea spune sigur) cazare la Cabana Cheile Turzii.

 

Intrarea în rezervaţie se face contra unei taxe de 3 lei:

 

După plata taxei se urmăreşte "bulina roşie" :pSe trec câteva poduleţe (mişcătoare :D), câteva cărărui înguste şi se ajunge la adevăratul punct de urcare (cine doreşte bineinţeles, cine nu, se poate delecta la barul din zonă şi apoi întoarce pe aceiaşi cărare pe care a venit). Noi ne-am aventurat bineînţeles mai departe :pŞi iată-ne ajunşi în vârf:
Rezervaţia naturală Cheile Turzii adăposteşte peste 60 de peşteri (noi am intrat doar in una :D)

 


Din păcate trebuie să amintesc şi de veşnicele gunoaie de care nu putem scăpa cam oriunde ne-am îndrepta Şi ca să nu închei cu o imagine nefavorabilă, vă prezint alte câteva imagini superbe:

Cheile Turzii sunt o locaţie în care m-aş întoarce cu plăcere oricând, traseul este lejer şi scurt, zona liniştină (mai puţin daca ai parte de nişte vecini gălăgioşi cum am fost noi :p), iar drumul până acolo este bun chiar dacă nu e asfaltat în totalitate.

Un comentariu: